Logg inn
Xbrukermanual ikon

BRUKERMANUAL

MENTAL TRENING
Noen forslag på hvordan Mentalt Treningssenter enkelt kan brukes i hverdagen for å opprettholde kontinuerlig mentalt praksis:

Påvei til jobb:

Et støyreduserende headset gir deg muligheten til å bruke tiden på kollektiv transport til mental trening. Finn en øvelse i vårt bibliotek som passer reisetiden, og gjennomfør en øvelse mindfulness på pust på vei til jobb. Dette bidrar gjerne til økt konsentrasjon, effektivitet og gjennomføringsevne i arbeidsdagen.

på sofaen / i lenestolen:

I stedet for å ligge på sofaen eller i lenestolen og scrolle telefonen fordi du er sliten, prøv følgende: Sett på en avspenningsøvelse i headset eller på telefonens høyttaler, legg telefonen på stuebordet, og gjennomfør øvelsen liggende i sofa / lenestol. Resultatet er god restitusjon for både kropp og sinn.

i arbeidsdagen:

Hvis stress og mentale påkjenninger fra arbeidsdagen påvirker effektiviteten og gjennomføringsevnen din, kan det være lurt å ta en pause for å rekalibrere mentalt. Under kategorien Stress i livsmestring finner du raske øvelser som tar bare noen minutter. Disse øvelsene kan hjelpe deg med å bryte ut av den mentale låsningen og gi deg ro til å angripe problemene mer løsningsorientert.

working woman

I forkant av prestasjon:

Eksamen, presentasjon, undervisning, kamp eller konsert – det skader ikke å ha et skjerpet sinn. Du trenger bare noen minutter for en rask avspenning eller øvelse i mindfulness, som kan gi deg bedre forutsetninger for en roligere og mer konsentrert mental tilstand å prestere i.

man about to hold presentation

Når barnA er ute:

Har du barn, pass på når de er ute og har det gøy; finn en stille plass i hjemmet for en kort avspenningsøvelse. Noen minutter med dette kan gi deg ny tålmodighet og restitusjon til å bedre håndtere resten av dagen.

children playing

Ved innsovning:

Gjør kveldsstellet og legg deg i sengen som for å sove. Legg telefonen på nattbordet, aktiver "soving/ikke forstyrr" modus og sett på en øvelse med progressiv avspenning på høytalerne. Gjennomfør øvelsen vel vitende om at det er helt uproblematisk at du sovner underveis. Sov godt!

man sleeping

I helgen:

Når du endelig har litt ro til deg selv, sett av litt tid på morgenen til mental restitusjon og vekst. Finn en øvelse i fokusert meditasjon for å legge et godt grunnlag for egen tilstand og refleksjon i den kommende fridagen.

sunset weekend

TRENINGSSENTERET TILBYR:

meditasjon
Dette menyvalget er hovekategorien for mental trening og leder til:
Avspenning som byr på enkle øvelser som bedrer mental og fysisk restitusjon, og kan gjøre det enklere å finne intern ro og god hvile.

Mindfulness på pust som er grunnøvelsen for å trene sinnet til økt tilstedeværelse og drivverket for å øke konsentrasjon og mental prestasjon.

Fokusert meditasjon som byr på øvelser for å øke din forståelse av deg selv og det livet byr på.
livsmestring icon
Dette menyvalget byr på en tematisk tilnærming til utfordringer i livet. Temaene er enkelt relaterbare og er tilstander alle har en relasjon til. Her tilbys det innsikt, øvelser og programmer for å lære seg å mestre disse sidene av livet. I skrivende stund er følgende temaer tilgjengelige eller under utvikling:
✦ Velvære (under utvikling)
interaksjon
Denne tjenesten er et sted for nysgjerrighet, kunnskapsformidling og dialog. Her kan medlemmer stille Viggo spørsmål rundt mental trening, meditasjon, mindfulness og alle relaterte aspekter av livet. Deretter vil Viggo bidra med sin innsikt og besvare spørsmålet offentlig, slik at alle kan ha glede av kunnskapen.
livsmestring
Vi jobber om dagen med å sette opp en digital meditasjons-sal i treningssenteret, hvor Viggo kan holde live-meditasjoner for alle medlemmer. Oppdateringer på denne progresjonen kommer fortløpende på forsiden.

Viggo Johansen har gjennom sin arbeidserfaring innenfor mental trening, meditasjon, mindfulness o.s.v., sett at den største av alle utfordringer for utøvere, er å opprettholde en fast og kontinuerlig praksis i det lange løp. Fordelene som denne type praksis kan gi; økt tilstedeværelse i eget liv, bedre mental styrke, raskere restitusjon og forbedret konsentrasjon, er kun varige hvis praksisen er kontinuerlig!

Av nettopp denne grunn er det mange som får fantastiskt utbytte av mental trening mens de er på kurs og retreater. Men siden praksisen er vanskelig å opprettholde på egenhånd, er det veldig vanlig at både gjennomføringen og utbyttene av mental trening faller fra gradvis i etterkant.Disse observasjonene var utgangspunktet og inspirasjonen for prosjektet:

Mentalt Treningssenter.Dette verktøyet består av nøye utvalgte tjenester, øvelser og innsikter. Målet er å gi medlemmene et sted som tilrettelegger og gjør det enkelt å praktisere mental trening kontinuerlig i hverdagen. Vi kommer til å videreutvikle treningssenteret fortløpende utifra medlemmenes bruk og behov. Vi produserer også forløpende nye øvelser, innsikter og tjenester, utifra hva vi ser og får tilbakemelding på, som vil bli lansert forløpende.