Pust, Yoga & Mindfulness - i Italia 15. - 22. september 2024

15/9/24

22/9/24

Én uke ved den italienske rivieraen med opphold i middelalderlandsbyen Villa Faraldi, mat fra rene råvarer, utflukter til blomsterrivieraens promenader, kaféer, strandliv, og ikke minst - daglig undervisning og øvelser i pust, yoga og mindfulness.

Viggo Johansen står for undervisning og øvelser i pust og mindfulness, Vivien Choi underviser i pust og yoga. Eriks familie har bodd i denne landsbyen i to generasjoner og kjenner stedet og menneskene der fra innsiden. Nærmere det ekte Italia kommer du ikke. Vi tar med våre gjester til opplevelser de vil huske for alltid.

Deltakerne innkvarteres i små, idylliske hus i Villa Faraldi. Vi tilbyr to måltider daglig; lunsj og middag (frokost ordnes individuelt i de forskjellige husene). Lunsj i landsbyen og middag på Torki, den lokale restauranten. Kost, losji, undervisning og daglige utflukter til stranden eller Riviera-byen Diano Marina, er inkludert i kursprisen.

ikon antall plasser
24
plasser totalt
ikon antall kursdager
7
kursdager
kurs ikon kostnad
17900
kr
per deltager

Kursholdere

Erik kjenner det italienske språk og kultur fra barnsben av. Med sin tilknytning til området gjennom nærmere 50 år har han solid bakgrunn for å dele sine kunnskaper om stedet, skikkene og historien.
Viggo Johansen har 30 års erfaring med mindfulness-meditasjon. Fire av disse årene levde han som buddhistmunk (1994-1998). Siden 2006 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner, hele tiden med utgangspunkt i at virkelig endring først kan skje når du erfarer deg selv som noe mer enn kropp og sinn. Av formell utdannelse har han hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo samt 3 års videreutdannelse i kognitiv terapi ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark. Viggo har skrevet to bøker, ”Indre stillhet” (2013) og ”Stille vitne” (2015), begge utgitt på Arneberg forlag, og har en podcast om mindfulness som heter «Viggo & Filip.»
Vivian Choi started meditating at 18, seeking solace from a strict upbringing. But in rebellion, she strayed and felt lost for 15 years. In 2014, after a personal crisis, she rediscovered herself in India through yoga. An internal revolution in her core made it clear: there was no turning back. This transformative moment became her strongest foundation. Today, Vivian's teaching style is vibrant, infusing dance into her yoga sequences. A seasoned instructor with over 1200 hours of training and nearly a decade of experience, she blends passion and insight into her lessons, inviting students to embrace joy, connection, and breath.

PRAKTISK INFORMASJON

Hvis du reiser sammen med noen, enten som et par, eller som en gruppe med venner, er det mulig å bestille et eget hus/leilighet - mot et tillegg i pris. Ta kontakt med Erik Lie, hvis du ønsker dette. Epost: elie65@gmail.com

Prisen inkluderer daglig undervisning i breathworks, yoga og mindfulness, kost og losji (2 måltider daglig og overnatting på dobbeltrom), kjøring til og fra flyplass (til på forhånd avtalte tider), og kjøring til og fra Diano Marina (til stranden og/eller byen) i fritiden mellom lunsj og middag.

NB! Flybillett bestiller du selv, og den er ikke inkludert i prisen.

Vi henter og bringer fra og til flyplassen i Nice på ankomst- og avslutningsdag. På ankomstdagen kjører vi fra flyplassen i Nice ca. kl. 12, (som passer med de tidlige morgenavgangene fra Oslo) og på avsluttingsdagen kjører vi tidlig fra Villa Faraldi (slik at vi rekker morgenavgangene direkte tilbake til Oslo).

Hvis du ønsker å bo på enkeltrom er det mulig, men med et tillegg i pris på kr. 1.500,-

DAGLIG PROGRAM

08.00 - 09.00   Morgen yoga

09.00 - 10.30    Frokost/pause

10.30 - 13.00     Pust - teori og praksis

13.00 - 14.00     Lunsj i landsbyen

14.00 - 17.00     Dagens utflukt eller bare fritid etter eget ønske

17.30 - 18.30     Mindfulness - praksis

19.30 - 22.00    Middag (på Torki - områdets beste restaurant)

PUST

Forestill deg en bruk av pusten som kan øke opptaket og distribusjonen av oksygen til cellene, som forbedrer blodsirkulasjonen og åpner luftveien til lungene. I tillegg øker den oksygentilførselen til hjernen, gir bedre søvn, og bringer ro til sinnet. Hvis du synes det høres drøyt ut, er det bare en beskrivelse av fakta.

Dette kurset veileder deg gjennom teori og praksis for å etablere en sunn pust og et sunt liv.

Det kreves ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring med. Vi konsentrerer oss om et par øvelser for å bringe kropp og sinn til ro, og et par dynamiske pusteøvelser som bringer vitalitet og motstandskraft.

I tillegg skal vi ta i bruk «Circular Breathing» eller «Conscious Connected Breathwork». Den er en aktiv og dynamisk pusteteknikk hvor du ligger på gulvet under hele øvelsen. «Circular Breathing» har kraften i seg til å endre bevissthetstilstanden din slik at du kan utforske følelsene dine uten innblanding fra den analytiske delen av hjernen – enten det er følelser fra i går, et år siden, eller tilbake i barndommen. Undertrykte følelser danner dysfunksjonelle mønstre som har negative konsekvenser for ditt daglige liv. «Circular Breathing» gjør deg i stand til å frigjøre disse følelsene og indre blokkeringene for å endelig gå videre og bygge et bedre liv.

LÆR VITENSKAPEN

Forstå pustens kjemi og hvordan du kan bruke den for å redusere stress, stimulere positive følelser og skape rask og varig endring i eget liv. Ved å forstå dette aspektet ved din egen pust, vil du være i stand til å komme inn i tilstander som vil åpne opp muligheter for dyp transformasjon. Fra å frigjøre dypt forankrede emosjonelle mønstre til å utvikle høyere bevissthet, kan Breathwork gi deg verktøyene du trenger for å bryte gjennom hindringene som vanligvis stopper deg.

 

ØK DINE FERDIGHETER

Under denne pustetreningen lærer du ikke bare grunnleggende teori og de praktiske teknikkene, men hvordan du bruker dette verktøyet til å trenge inn i det underbevisste sinnet og frigjøre gamle traumer for godt.

MINDFULNESS

Det kreves ingen forkunnskaper i mindfulness. Igjen, det viktigste er en villighet til å utforske.

Hovedhensikten med mindfulness på dette kurset er å gi kropp og sinn en mulighet til å integrere alle inntrykkene som oppstår når vi jobber med pusten. Noe av integreringen skjer gjennom samtale og deling av erfaring, mens denne delen av integrering skjer i stillhet. I mindfulness-øvelser kobler vi oss fra den analytiske delen av hjernen og lar tanker og følelser få lov til å flyte fritt. Disse øvelsene er en glimrende kombinasjon særlig til de mer dynamiske pusteøvelsene.

Viggo underviser i kapellet (det gamle atelieret til den norske kunstneren Fritz Røed)

YOGA

Ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring med yoga kreves. Det kreves heller ikke at du er verken godt trent, myk eller sterk. Vivian tilpasser øvelsene til din kropp, igjen, alt som kreves er villighet!

Det blir én daglig økt med yoga (kl. 08.00 - 09.00). Vivian inspirerer til frihet i bevegelse og en utforskende holdning til yoga-praksisen, slik at vi kan gi slipp på usikkerhet og heller lytte til kroppen og gi oss hen til flyten. Morgen-yogaen er designet for å vekke kroppen til live, øke energinivået ditt og gå derfra med en følelse av glede og fred.

Yoga på terassen i Villa Faraldi

BETINGELSER FOR PÅMELDING OG AVBESTILLING

Ved å melde deg på kurset, så aksepterer du følgende vilkår for påmelding og avbestilling:

  • Ved påmelding tidligere enn 6 mnd før kursstart betales et depositum på kr. 3000,-, restbeløpet forfaller med 50% henholdsvis 6 mnd og 3 mnd før kursstart.
  • Ved påmelding 6 – 3 mnd før kursstart betales 50% ved påmeldingen, og deretter 50% 3 mnd før kursstart.
  • Ved påmelding senere enn 3 mnd før kursstart betales hele beløpet ved påmelding.
  • Påmelding og plass registreres ved første innbetaling.
  • Ved avbestilling innen 3 mnd før kursstart tilbakebetales det innbetalte beløp, minus kr 3000,-
  • Ved avbestilling 90 – 60 dager før kursstart tilbakebetales 50% av det innbetalte beløp.
  • Ingen tilbakebetaling ved avbestilling senere enn 60 dager før kursstart.
  • Vi anbefaler alle deltakere å tegne reiseforsikring som i de fleste tilfeller vil dekke avbestillinger ved sykdom hos deltaker, evt, medreisende eller nærmeste familie.
Villa Faraldi om natten

Source:: mindfulness og yoga i italia

MELD DEG PÅ DETTE KURSETLURER DU PÅ NOE?